Dolar 34,2592
Euro 37,0214
Altın 3.025,35
BİST 8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 17°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
17°C
Hafif Yağmurlu
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 16°C

2024 Yılı Fındık Rekolte Tahmini Çalışmaları Tamamlandı

2024 Yılı Fındık Rekolte Tahmini Çalışmaları Tamamlandı
21 Temmuz 2024 10:17

İl Müdürü İbrahim Sağlam yaptığı konuşmada, stratejik ürünümüz olan fındıkta rekolte çalışmalarının çok önemli olduğunu ve geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da arazi ve büro çalışmalarının titizlikle gerçekleştirildiğini söyleyerek, açıklamalarına şöyle devam etti:

 

“2024 yılı üretim sezonunda; Samsun İli 13 fındık ilçesinde, 26.06.2024-11.07.2024 tarihleri arsında önceden belirlenmiş olan 87 fındık rekolte bahçesinde Çotanak Sayımı Esası’ na göre veriler alınarak, fındıkta rekolte tahmini arazi çalışmaları yürütülmüştür. Fındık çeşitlerinin oransal yoğunluğuna göre; 13 fındık ilçesinde belirlenen sahil, orta ve yüksek kuşaktaki mahallelerde tespit edilen fındık bahçelerinde, önceden işaretlenen yaklaşık 450 dalda çotanak sayımları yapılmıştır.

 

Komisyon üyelerine özverili çalışmaları ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. 2024 yılının fındık üreticileri için bereketli ve yüksek verimli bir yıl olmasını, ülkemiz fındık ihracatında da yüksek gelir elde edilmesini temenni ediyorum” dedi.

 

İl Fındık Rekolte Tahmin Komisyonu, Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam başkanlığında 17.07.2024 tarihinde toplanmıştır. Samsun TMO Samsun Baş Müdürü, Tarım ve Orman İl Müdür yardımcısı, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü, İl Müdürlüğün Fındık Birimi, Ulusal Fındık Konseyi temsilcisi, Ticaret Bakanlığı Orta Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü temsilcisi, İlkadım, Çarşamba, Terme ve Salıpazarı Ziraat Odası Başkanları, Çarşamba ve Terme Ticaret Borsası temsilcilerinden oluşan, komisyon tarafından gerçekleştirilen toplantıda, Rekolte Tahmini çalışmaları tamamlanmış ve karara bağlanmıştır. Bakanlığımıza bildirilmek üzere “2024 yılı Samsun İli Fındık Rekolte Tahmin Tutanağı” Komisyon üyelerince imza altına alınmıştır.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.