Dolar 34,2592
Euro 37,0214
Altın 3.025,35
BİST 8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 17°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
17°C
Hafif Yağmurlu
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 16°C

SAMSUN’DA “15 TEMMUZ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ” PROGRAMI

SAMSUN’DA “15 TEMMUZ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ” PROGRAMI
16 Temmuz 2024 21:40

Samsun’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü birbirinden farklı etkinliklerle anıldı. Şehitlerimizin anısına düzenlenen etkinlikler, sabahın erken saatlerinden itibaren başladı ve akşam saatlerine kadar devam etti.

Sabahın erken saatlerinde, Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ve protokol üyeleri Kıranköy ve Asri mezarlıklarında şehitlerimizin kabirlerini ziyaret ederek dualar etti. Sahil Güvenlik botu, halkın ziyaretine açıldı ve protokol üyeleri şehitlerin kabirlerine çiçek bıraktı. Şehit ailelerini de ziyaret eden protokol üyeleri şehit yakınları ile yakından ilgilendi. Akabinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde İlkadım ilçesinde Büyük Cami’inde Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen Mevlid-i Şerif ve Hatim Duası programı icra edildi.

 

Akşam saatlerinde ise protokol üyeleri ve Samsun halkı, Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü’nde bir araya geldi. Yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu ve burada düzenlenen anma programı, duygusal anlarla doluydu. Programa, Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, kent protokolü, siyasi parti temsilcileri, emniyet ve askeri erkan ile vatandaşlar katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Şehitlerimiz için yapılan Kur’an Tilaveti ve dualar, katılımcıların yüreklerine dokundu. Günün anlam ve önemine ithafen şiirler, ilahiler duygusal bir atmosfer yaratırken 15 Temmuz’un direniş dolu hikayelerinin videolarla anlatılmasıyla birlik ve beraberlik ruhu pekiştirildi.

 

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla halka seslenişi, birlik ve beraberlik duygusunu güçlendirdi. Terme Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi mezunu Bilal Atik’in “30 Kuş” isimli şiiri, derin etkiler bıraktı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Türk Halk Müziği Korosu’nun “Kahramanlık Türküleri” konseri ise direnişin ve milli birliğin gücünü vurguladı. Gecenin ilerleyen saatlerinde “Direnişten Dirilişe Samsun 15 Temmuz Belgeseli” ve Samsun İl Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosu’nun ezgi dinletisi, anlamını derinleştirdi ve birlik duygusunu pekiştirdi.

 

“15 Temmuz ülke ve toplum tarihi açısından bir milattır”

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü Anma programında konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “15 Temmuz 2016’da tarihinin en ağır imtihanlarından birini yaşayan ülkemiz bundan 8 yıl önce 15 Temmuz gecesi hayasız bir akına maruz kalmıştır. Allah’ın inayeti, idarecilerimizin dirayeti, aziz milletimizin cesareti ve kahraman silahlı güçlerimizin üstün gayretleriyle bu tehlike bertaraf edilmiştir. 15 Temmuz ülke ve toplum tarihi açısından bir milattır. Bu zor zamanda her vatandaşımız ihanet girişimine tepki vermiş, bir destan yazmıştır. 15 Temmuz’un 8’inci yıl dönümünde şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatıralarına sahip çıkmak ve gelecek nesillere aktarmak bizlerin sorumluluğundadır. 15 Temmuz, milletimizin birlik ve beraberlik ruhunun en güçlü şekilde ortaya konduğu bir dönemeçtir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde milyonlarca insanımız sokaklara dökülmüş, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmıştır. Kadını, erkeği, genci, yaşlısı ile tek vücut olan milletimiz; tankların, topların ve silahların karşısında durarak tarihi bir direniş göstermiş, tek yürek olmuş, imanla ve inançla donanmış bir şekilde vatanı için mücadele etmiştir. Bu vesile ile konu bayrağımız, ülkemizin bütünlüğü ve bekası olduğunda gözünü kırpmadan tankların tüfeklerin önünde gövdelerini siper ederek mücadele eden Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“Milletimiz, tüm dünyaya bir ders vermiştir”

 

Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, “15 Temmuz 2016 günü yaşadığımız karanlık gecede, hain darbe girişimi ile karşı karşıya kalan ülkemiz; milleti ve devleti ile omuz omuza verdiği direniş ve mücadeleyle tüm dünyaya tam da bir ders vermişti. Aziz milletimizin tarihi Orta Asya’dan Anadolu’ya kahramanlık destanlarıyla doludur. Türk milletinin vatanı, özgürlüğü ve geleceği söz konusu olduğunda nasıl tek yürek, tek ses, tek nefes olabildiğini asla unutmayacağız. Nasıl ki darbe teşebbüsünü haber alır almaz sokağa indiysek, bugün de yarın da millet iradesi söz konusu olduğunda meydanları hiçbir zaman boş bırakmayacağız. Sayın Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan’ın liderliğinde aziz milletimizin verdiği destansı mücadelenin 8’inci yıl dönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde tüm aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize hayırlı bir ömür diliyorum” dedi.

 

“Milletimiz, milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkmıştır”

 

Programda konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, “Aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin onurlu duruşu ve dünyada eşi benzeri görülmemiş cesaretiyle bertaraf edilen 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminin 8’inci yılında bin yıllık şüheda topraklarını mübarek kanlarıyla sulayan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, milli iradeye canı pahasına sahip çıkan aziz milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyorum. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, stratejik kurumlarımızın içine sızarak demokrasimize kasteden hain FETÖ darbe girişimine karşı toplumsal hafızamızın diri tutulması, demokrasimizin güçlenmesi, aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin hatırlanması için sembol niteliğindedir. Devletimizin ve milletimizin bağımsızlığına, istiklaline ve istikbaline kastederek demokrasimize el uzatmak isteyen hain FETÖ terör örgütü tarafından yapılan darbe girişimine karşı 15 Temmuz 2016 gecesi Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın millet iradesinin üzerinde hiçbir güç tanımadığını belirten tarihi çağrısı sonrası genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle 7’den 70’e tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkesinde kenetlenerek tek yürek olan milletimiz, milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkmış, hain darbe girişimini bir demokrasi zaferine dönüştürerek birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun bu topraklarda sonsuza dek var olacağını tüm dünyaya göstermiştir” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.