Dolar 35,3497
Euro 36,5015
Altın 3.032,44
BİST 9.926,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 14°C
Paz 11°C
Pts 8°C

Havza’da Üreticilere Ayçiçeği Tohumu Teslim Edildi

Havza’da Üreticilere Ayçiçeği Tohumu Teslim Edildi
5 Nisan 2024 12:15

Havza Kaymakamlığı Gençlik Merkezi’nde düzenlenen Tohum Teslim programına Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürümüz İbrahim Sağlam, Şube ve ilçe müdürleri, teknik personel ile çok sayıda üreticimiz katıldı.

 

Bakanlığın Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nün “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde, “Bal Çiçeği Ayçiçeği Projesi” kapsamında, ayçiçeği üreticilerine 300 paket, iki çeşit yağlık ayçiçeği tohumu teslim edildi.

 

Törende konuşan Samsun İl Tarım ve Orman Müdürümüz İbrahim Sağlam:

 

“Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” ile yürütülmekte olan “Bal Çiçeği Ayçiçeği Projesi” kapsamında, 690 paket yağlık ayçiçeği tohumu alımı gerçekleştirilmiş olup Havza, Kavak, Ladik, Vezirköprü ve Bafra İlçelerine dağıtımı gerçekleştirilecektir” dedi. İl Müdürümüz İbrahim Sağlam sözlerine şöyle devam etti: Projenin toplam maliyeti 5.098.750 TL olup 2.800.000 TL Bakanlık katkısı şeklindedir. 300 paket Havza, 40 paket Vezirköprü, 200 paket Ladik, 50 paket Kavak, 100 paket Bafra İlçelerine verilecektir.

 

Ayçiçeği üreticilerine tohumların ekimi, hastalık ve zararlılar ile yabancı ot mücadelesi konularında bilgi veren İl Müdürümüz İbrahim Sağlam konuşmasını şöyle sürdürdü: “Önceki yıllarda tecrübesi olan üreticilerimizin özellikle Granstar(GS) ve Clearfield plus(CLP) çeşitlerde kullanılacak yabancı ot ilaçlarına dikkat edin, toprak sıcaklığı 8-10 dereceye gelmeden ekim yapmayın, üreticilerimiz ekim derinliğini doğru ayarlamalı, yağışlı günlerden sonra mildiyö hastalığı, orabanj yabancı otu için arazi kontrollerinin yapılması üretimde verimlilik için oldukça önemlidir. Ayrıca kahverengi kokarca, çayır tırtılı, güz tırtılı içinde arazi kontrollerinin sıkılaştırılarak İl/İlçe Müdürlükleri teknik personeli ile istişare içinde olmanızda oldukça önemlidir. Üreticiler konu ile ilgili üretim alanlarındaki dikkat çekecek şekilde gelişim bozukluğu ya da hastalık zararlı tespiti durumunda mutlaka İlçe Müdürlüklerimize ulaşmalıdır. Ben üreticilerimize bol bereketli bir yıl ve hasat diliyorum hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

Törende konuşan Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat, ilçelerinde tarımsal üretimi her zaman desteklediklerini, daima çiftçilerin yanında olduklarını söyledi. Çiftçiler açısından, yapılan tohum desteğinin tarımsal üretimde çok önemli bir kazanç olduğunu belirten Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat, üreticilere bol bereketli bir üretim sezonu diledi.

 

Fotoğraf çekiminin ardından çiftçilere tohumları teslim edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.