Dolar 34,2551
Euro 37,0141
Altın 3.025,41
BİST 8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 17°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
17°C
Hafif Yağmurlu
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 16°C

KAREKODLU PLAKA DÖNEMİ!

KAREKODLU PLAKA DÖNEMİ!
13 Ocak 2024 19:31

2024 yılıyla birlikte artık yeni tescil ettirilen araçlarda karekodlu plaka zorunlu oldu. Bunun yanında araç alım satımında, kayıp plaka, muayeneden kalan plaka gibi durumlarda da artık karekodlu plaka veriliyor.

 

Plakalarda yeni düzenlemeye gidildi. Araç plakalarında artık il kodu ile harf grubunun yanında karekod da yer alacak. Söz konusu düzenleme 1 Ocak 2024’te yürürlüğe girerek resmen başladı. Bundan böyle trafikte karakodlu plakalar yer alacak.

 

MEVCUT PLAKALAR DEĞİŞECEK Mİ?

 

Araç sahiplerinin kullanımda olan plakalarını değiştirmesi zorunluluğu bulunmuyor. Düzenleme sadece yeni plakalar için geçerli.

 

Karekodlu plakalarla sahte ve APP olarak bilinen modifiye edilmiş plakaların engellenmesi amaçlanıyor.

 

Bu tarihten itibaren tescil ettirilen tüm araçlarda karekodlu plaka zorunluluğu bulunuyor. Yani yeni araç alındığında, alım satım durumunda, kayıp plaka, muayeneden kalan plaka gibi durumlarda karekodlu plaka veriliyor. Bu karekod sayesinde seri numarası, aracın nerede ve ne zaman üretildiği gibi birçok güncel bilgiye daha hızlı erişilebilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.